טמאגו – חביתה יפנית עשויה שכבות

טמאגו

רבים מאיתנו ראו לאורך חייהם כאוהבי סושי, בסושיות את החביתה המתוקה שמוגשת בתפריט, לצד הסושי כבחירה, חלק מנגרי או אפילו כמנה בפני עצמה.

אז מה זה בעצם טמאגו?

טמאגו בסושי
טמאגו בסושי

טמאגו או טמאגו יאקי (ביפנית: 卵焼き) היא סוג של חביתה יפנית העשויה שכבות.

לרוב, טמאגו מוכנת במחבת מרובעת הנקראת 'מאקיאקינאבה'.

מחבת מאקיאקינאבה המשמשת להכנת טמאגו

את הטמאגו מכינים מביצים, חומץ אורז ולעתים סוכר ורוטב סויה. ישנם מתכונים המכילים גם סאקה ומירין. ישנם עשרות סוגים של טמאגו.

שימו לב כי ביפן מוגשת טמאגו כחלק מארוחת בוקר! הייתם מאמינים?

קרדיט: ויקיפדיה (קישור מקור)

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s